ECOCARDIOGRAFIES

 

Què és ?

L'ecocardiografia és una tècnica que mitjançant l'ús d'ultrasons permet, en temps real, produir una imatge del cor i veure com funciona. Mitjançant una sonda, s'emet un "so" del qual posteriorment es recull el "eco", i a partir d'això es componen les corresponents imatges. La superfície sobre la qual s'utilitza la sonda es recobreix prèviament amb un gel aquós, que permet un adequat contacte de la sonda per obtenir una òptima qualitat d'imatge.

 

Catàleg

Les exploracions que realitzem al nostre centre són:

  • Ecocardiografia bidimensional, que permet obtener una amplia imatge del cor, animada, essent un dels mètodes diagnóstics més importants.
  • Ecocardiografia Doppler, que mesura el fluxe de sang per les arteries i mostra com circula la sang pel cor.
     

Si té qualsevol dubte amb si podem fer al nostre centre l'exploració que li sol·liciten, es pot posar en contacte amb nosaltres.

Maquinaria

Ecògraf ESAOTE model MyLab 70 XVG, sistema d'ultrasons d'avançada tecnologia que permet una impressionant qualitat d'imatge per a l’estudi cardiac i vascular.

Preparació de la prova

No es requereix una preparació especial.

 

Preguntes freqüents - FAQ

Qui realitza les ecocardiografies?
En el nostre centre els encarregats de realitzar les ecografies són metges especialistes en cardiologia, amb gran experiència en realitzar aquest tipus de tècniques.

És la millor prova per a la meva malaltia?
Es tracta d'una prova indicada pel seu metge per a l'estudi concret de la seva malaltia, amb la qual creu que s'obtindrà el major rendiment. Hi ha altres proves d'imatge (ressonància magnètica, tomografía computada, electrocardiograma ...), però s'ha considerat que en el seu cas concret aquesta és la prova més indicada.

És una prova incòmoda o dolorosa? És una prova perillosa?
L'ecografia és un examen indolor i que no produeix dany de cap tipus en els teixits, es pot considerar probablement la prova més innòcua i indolora per a l'estudi de malalties, sense repercussions de cap tipus per a nens ni adults.

Quines són les indicacions més freqüents?
La ecocardiografia serveix per al diagnóstic de múltiples patologies relacionades amb el cor (vàlvules cardiaques, pericarditis, vessament pericàrdic, cardiopaties congènites…).

En cas de ser necessari, disposem de maquinària adequada per a realizar estudis amb Doppler.